Меню

«

»

Інклюзивне навчання у початковій школі: як це виглядає на практиці

24 квітня 2018 року на факультеті початкової та мистецької освіти відбулася зустріч викладачів та студентів старших курсів із директором Стрийської ЗШ №11 Сергієм Запісовим, учасники якої активно обговорювали тему «Інклюзивна освіта в Україні: питання і відповіді». У кожному виступі наголошувалося, що проблема інклюзивної освіти, тобто освіти дітей з особливими потребами, з кожним роком стає, на жаль, все більш актуальною.

Тому виникла потреба у відповідній підготовці майбутніх педагогічних кадрів до роботи у специфічному інклюзивному освітньому середовищі. Колишній випускник педагогічного факультету, а нині директор початкової школи Сергій Запісов, ділився з присутніми досвідом створення такого інклюзивного освітнього середовища у ЗШ №11 м. Стрий, де навчаються 20 учнів із різними особливими освітніми потребами.

Своїми враженнями від побаченого у цій школі поділилися студенти ІV курсу С. Чопик, І. Проць та Т. Лапунька, які разом зі старшим викладачем Оксаною Скварок побували там нещодавно, відвідували уроки, знайомилися з особливостями здійснення інклюзивної освіти на практиці.