Меню

«

»

ІI етап олімпіади з трудового навчання (технологій) серед учнів 9 та 11 класів шкіл Дрогобицького району

18 листопада 2017 р. на базі інституту фізики, математики, економіки та інноваційних технологій Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка традиційно проводився ІІ етап олімпіади з трудового навчання (технологій) серед учнів 9 та 11 класів шкіл Дрогобицького району. Участь в олімпіаді взяли 52 учня: 27 учасників з обслуговуючих видів праці та 25 – із технічних видів праці.

Програмою олімпіади було передбачено два тури: теоретичний і практичний. Завданням теоретичного туру було виконання учнями творчого міні-проекту на задану тему: для дівчат – «Футляр для окулярів» (9 кл.) та «Екоторбинка» (11 кл.); для хлопців – «Підставка під гаджет» (9 кл.) та «Рамка для фото» (11 кл.). Практичний тур передбачав виконання комплексної роботи з виготовлення виробів відповідно до попередньо розроблених проектів.

Переможцями ІІ туру олімпіади з трудового навчання стали: серед учнів 9 класів – Богдан Галишин (Нагуєвицька СЗШ) та Вікторія Пасічник (Меденицька СЗШ); серед учнів 11 класів – Василь Левицький (Підбузький НВК) та Любов Молярська (Летнянський НВК). Переможці були нагороджені грамотами та призами, які в урочистій атмосфері вручив професор Леонід Оршанський, а вчителям подарував посібники з трудового навчання та художніх ремесел, підготовлені викладачами кафедри. Володарі призових місць у лютому 2018 р. захищатимуть честь освітян Дрогобиччини на обласному етапі олімпіади, що відбудеться у Львові.

У межах олімпіади науково-педагогічними працівниками кафедри технологічної і професійної освіти був проведений методичний семінар для вчителів трудового навчання (технологій) Дрогобицького району на тему «Особливості реалізацій нових програм з трудового (технологій) у закладах середньої освіти» (доцент Галина Мельник) та невеличкий майстер-клас із вишивки (доцент Надія Кузан).