Меню

«

»

І Міжнародний семінар “Innovation in Education” у Любліні

22 – 23 травня 2017 року викладачі Дрогобицького державного педагогічного університету ім. І. Франка взяли участь у І Міжнародному семінарі “Інновації в освіті” в Університеті Марії Кюрі-Склодовської (Люблін, Польща), який зібрав представників європейських вишів: Норвегії, Нідерландів, Словенії, України, Польщі.

Педагоги провідних навчальних закладів представляли інноваційний доробок науковців та педагогів-практиків у галузі дидактики. Обговорювалися новації у викладанні навчальних предметів дітей перших років навчання в школі, виховній роботі з громадськими організаціями в галузі освіти, заходи залучення батьків до навчально-виховної роботи. На семінарі презентовано дослідницькі проекти польських шкіл, на обговорення представлено методики інтегрованих уроків, індивідуального та групового навчання, проектні технології.

На розгляд наукової спільноти доценти Надія Дудник і Ореста Карпенко представили доповідь на тему “Використання авторської програми О. Винницької “Лицем до дитини” в українській освіті”, яка викликала інтерес педагогів у застосуванні інтегрованих уроків у навчальній діяльності та форми залучення батьків до освітньої практики школи. На майстер-класах наші науковці демонстрували методику виховної діяльності на основі дитячих оповідань В. Сухомлинського, дослідницьких проектів батьків та учнів Дрогобицької спеціалізованої школи І-ІІ ступенів № 2.

Висловлюємо щиру вдячність науковій спільноті Університету Марії Кюрі-Склодовської за надану можливість у професійному зростанні. Обмін досвідом європейських науковців та практиків засвідчив доцільність проведення семінарів як одного з якісних методів збагачення педагогічної скарбниці освіти та націлив на подальшу активну діяльність освітян.