Меню

«

»

Гість з Педагогічного інституту Штірії (м. Грац, Австрія) Георг Зуппана відвідав лекції та практичні заняття на факультеті початкової та мистецької освіти

29 – 30 жовтня 2018 року студент Педагогічного інституту Штірії Георг Зуппана, який перебуває на факультеті початкової та мистецької освіти за обміном в рамках програми академічної мобільності Еразмус +, у супроводі заступника декана з навчальної роботи доцента Любові Білецької відвідував відкриті лекції та практичні заняття.

На практичному занятті з дисципліни «Актуальні проблеми математичної освіти вчителя початкової школи» на тему «Особливості моделювання на уроках математики», яке провела доцент кафедри математики, інформатики та методики їх викладання у початковій школі Оксана Жигайло із студентами другого (магістерського) рівня вищої освіти, Георг Зуппана активно брав участь в інтерактивних вправах «Індикатор думок», «Кафе знань», «Павутинка». Студенти із задоволенням презентували власноруч виготовлені лепбуки як засіб впровадження математичного моделювання.

Австрійський гість відвідав відкриту лекцію з дисципліни «Методика викладання української мови», яку провела доцент кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання у початковій школі Світлана Луців для студентів ІV курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, на тему «Процес роботи над художнім твором у початкових класах».

Георг Зуппана також відвідав відкрите семінарське заняття, яке провела доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти Соломія Ілляш зі студентами-магістрами, з дисципліни «Педагогічні інновації в Україні і за рубежем» на тему «Технологія саморозвитку Марії Монтессорі». Студенти виступили з інформативними доповідями, у яких розкрили відомості про життя і педагогічну діяльність М. Монтессорі, а також впровадження педагогічних ідей видатного педагога у сучасному світі. Під час доповідей використовувалися відеопрезентації та демонстраційні матеріали. Практична частина відбулася у формі групової роботи, у якій гість, разом зі студентами, був активним учасником. Кожна з груп працювала над окремим завданням творчого характеру і продемонструвала цікаві ідеї та яскраві презентації. Підсумували заняття інтерактивною вправою «Індикатор настрою».

Студенти активно дискутували з гостем, обговорювали інноваційні форми навчання та систему освіти за кордоном. Підсумувала дискусію заступник декана з навчальної роботи доцент Любов Білецька.