Меню

«

»

Фестиваль «Козацькі забави»

10 жовтня 2018 року було проведено щорічний фестиваль «Козацькі забави», приурочений до свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського Козацтва, серед збірних команд інститутів та факультетів. Захід організували кафедра фізичного виховання і профком студентів.

Змагання проводилися на спортивному майданчику, який знаходиться за вул. В. Великого. Метою козацьких забав є популяризація та розвиток народних традицій, звичаїв і обрядів серед студентської молоді.

Вітальне слово виголосила ректор професор Надія Скотна, вказуючи на велике значення національних традицій. З показовими виступами відродженого українського бойового мистецтва (бойового гопака) виступили студенти інституту фізичної культури та здоров’я неодноразові чемпіони України Давид Новза-Федюк та Юліан Салій, а також учні школи бойового гопака «Алатир».

Після напруженої боротьби призові місця команд розподілилися таким чином: І місце виборола команда біологічного факультету, ІІ місце – команда інституту музичного мистецтва, ІІІ місце – команда історичного факультету.

Студенти мали можливість позмагатися і подивитися на інших, цікаво провести час. Загалом, усі команди показали не тільки свою фізичну підготовку, а й художню майстерність. Студенти із задоволенням співали, танцювали і куштували справжній козацький куліш. Команди-переможці були нагороджені призами від студентського профкому.

Бажаємо усім учасникам подальшого духовного та фізичного розвитку.

Кафедра фізичного виховання