Меню

«

»

Ефективність використання віртуального середовища в організації підвищення кваліфікації педагогів

Учителі початкових класів Дрогобича та Дрогобицької ОТГ висловлюють слова вдячності директору центру післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Світлані Гірняк та методисту Ользі Терес за високий рівень організації та проведення цікавих і змістовних онлайн-курсів вдосконалення професійних компетентностей учителів початкової школи.

Ми мали змогу переконатися в ефективності використання віртуального середовища в організації підвищення кваліфікації педагогів.

Карантинні обмеження у сучасних умовах не є перешкодою для тих, хто бажає підвищити свій фаховий рівень, ознайомитися з новими підходами до організації освітнього процесу в початковій школі, обмінятися досвідом роботи і поспілкуватися з колегами, почути мудре слово науковців-практиків. Таку можливість учителі отримали на онлайн-курсах, які їх об’єднали.

Окрему подяку висловлюємо викладачам факультету початкової та мистецької освіти доцентам Лесі Колток та Світлані Луців за проведення цікавих, змістовних, пізнавальних занять-тренінгів, насичених різноманітними прийомами дистанційного навчання, за креативні ідеї, корисну інформацію, дружню атмосферу і вміння створювати емоційно-позитивну тональність спілкування.

Такі курси – це творча лабораторія. На заняттях викладачі детально розкрили особливості організації діяльнісного підходу в сучасній початковій школі, особливості формування критичного мислення у молодших школярів на різних етапах уроку та поділилися досвідом використання низки цікавих технік і прийомів, що сприяють формуванню критичного мислення молодших школярів.

У непростих умовах дистанційного навчання викладачі проявили професіоналізм у проведенні занять, ділилися фаховими напрацюваннями, практичними порадами щодо формування критично мислячої особистості в освітньому просторі Нової української школи.

Давня мудрість говорить: «Хто стоїть на місці, той відстає». А хто не хоче відставати, то мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище. У цьому й полягає основна місія сучасного вчителя. Одержані знання на курсах підвищення кваліфікації в центрі післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Дрогобицького університету стануть поштовхом для подальшої творчої діяльності й виконання завдань сучасного закладу освіти, адже завдання школи, стверджував Павло Блонський, – «навчити жити. …Ми повинні виховати Людину, здатну створити своє особисте життя».