Меню

«

»

Двосторонній обмін студентами на історичному факультеті

13 – 20 травня 2018 року відбувався щорічний обмін студентами між історичним факультетом Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка та Гуманістичним відділом Люблінського університету імені Марії Кюрі-Склодовської.

Група студентів-істориків під керівництвом старшого викладача Галини Гриценко взяла участь у краєзнавчій практиці студентів Гуманістичного відділу. Вони отримали змогу відвідати цілу низку архітектурних пам’яток на території Польщі та Словаччини: пам’ятки Опатова та Кракова, замки Стара Любовна та Спіского Граду, базиліки та костьоли Бардейова, Нідзіци, Левоца (Словаччина).

Натомість до Дрогобича прибули польські гості на чолі з професором Лєшиком Вежбіцкім. Українські студенти-історики, під керівництвом доцента Ірини Лозинської, ознайомили їх з історичними пам’ятками Дрогобича, Львова, Жовкви та інших міст. Також делегація відвідала наскельну фортецю «Тустань» і Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі». Всі студенти отримали нові знання та море цікавих вражень.

 

Ярина КІТ,

 студентка ІІ курсу