Меню

«

»

Дрогобицький університет – співорганізатор міжнародної конференції

22 червня 2019 р. делегація Дрогобицького університету у складі заступника директора з навчально-виховної роботи інституту фізики, математики, економіки та інноваційних технологій доцента Павла Скотного, заступника з наукової роботи доцента Миколи Паласевича, доцента Оксани Процишин, студентки МЕН-207Б Ірини Марків та студента групи М-102Б Андрія Копача взяла участь у Міжнародній конференції «Проблеми соціально-господарських та культурних змін просторових систем», що проходила в Підкарпатській вищій школі імені Владислава Фіндиша в м. Ясло (Польща).

Учасники конференції виступали як українською, так і польською мовами на актуальні теми щодо міграції населення в Україні, особливостей впровадження концепції «Смарт-Сіті» в малих містах та розвитку туризму за матеріалами м. Дрогобич. Результати дослідження зацікавили польських і словацьких вчених, а саме: результати аналізу динаміки внутрішньої міграції в Україні та адаптації переселенців на території України, досвід впровадження концепції розвитку ІТ-технологій у малих містах та туристичні можливості Дрогобича і регіону.

Після конференції делегація мала можливість ознайомитися з історико-культурною спадщиною осередку східної Лемківщини м. Сянок та побачити ГЕС у м. Солині.