Меню

«

»

До університету завітав муфтій шейх Саїд Ісмагілов

6 березня 2017 року в актовому залі головного корпусу університету відбулася зустріч із муфтієм Духовного управління мусульман України «Умма» головою Українського центру ісламознавчих студій шейхом Саїдом Ісмагіловим, який прочитав лекцію «Іслам і мусульмани України: історія і сучасність». Даний проект «Мандрівний музей та Центр толерантності» ГО “АРЕКЕТ” , реалізується за підтримки Української реґіональної платформи громадських ініціатив, що адмініструється громадською організацією «Центр «Жіночі перспективи» за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Відкрила лекцію ректор професор Надія Скотна, підкресливши важливість дотримання суспільством традицій мирного міжкультурного і міжрелігійного співіснування та взаємної поваги.

У своїй доповіді шейх Саїд Ісмагілов  розповів про історію виникнення ісламу на теренах України, особливості його розвитку та формування в середовищі інших релігійних громад і культур. На завершення муфтій відповів на питання залу.

Коротка довідка.

Шейх Саїд Ісмагілов (Ісмагілов Сергій Валерійович) – муфтій Духовного управління мусульман України «Умма», один із мусульманських духовних лідерів України, Президент ВГО «Український центр ісламознавчих досліджень», Голова мусульманської громади «Нур» міста Донецьк, член Донецької міської громадської організації «Аль-Амаль». Український вчений-ісламознавець, член Донецького обласного осередку Української асоціації релігієзнавців (УАР), член Правління Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків, член Ради церков і релігійних організацій Донецької області, викладач богословських та релігієзнавчих дисциплін Українського ісламського університету (2001 – 2002), відомий громадський діяч.

Вважає своїм головним завданням виховувати мусульман України як невід’ємну частину українського суспільства.