Меню

«

»

Дні біології, хімії, екології та географії на біолого-природничому факультеті

З метою профорієнтаційної роботи на біолого-природничому факультеті 4 – 7 та 12 – 14 березня 2019 року було проведено Дні біології, хімії, екології та географії. У заході взяли участь понад 300 учнів загальноосвітніх шкіл міст Дрогобича, Трускавця, Дрогобицького району, медичних коледжів.

Викладачі кафедр факультету запропонували цікаві експериментальні та дослідницькі завдання із різних природничих дисциплін. Школярі з великим зацікавленням працювали із мікроскопами, де вивчали будову рослинної і тваринної клітин, розглядали мікропрепарати деяких бактерій та об’єкт генетичних досліджень – мушку дрозофілу. Особливо цікавим був для учнів проведений хімічний експеримент та тренінг із визначення рівня здоров’я та адаптаційного потенціалу.

Викладачі кафедри екології та географії ознайомили учнів з актуальними питаннями екології та охорони довкілля, досвідом кафедри із сортування ТПВ та органічних відходів, новими підходами в енергозбереженні, ресурсозбереженні, охорони біологічного різноманіття. Школярам цікаво було дізнатися про багаті ресурси нашого краю та особливості екологічних наслідків їх використання у Бориславі та Стебнику.

Учням продемонстрували фільм про розвиток географії, як науки та виклики сьогодення, зосередивши увагу на важливості географічних знань.

Бібліотекар біолого-природничого факультету презентував нові надходження природничої літератури, якою зацікавились і працівники, і гості.

Проведення таких заходів сприятиме розширенню інформованості учнів та вчителів про основні спеціальності біолого-природничого факультету та закладе основу для зацікавлення учнів природничими науками.