Меню

«

»

День відкритих дверей на історичному факультеті

30 жовтня 2018 року в стінах історичного факультету, за сприяння кафедри історії України, відбувся День відкритих дверей, а опісля – брейн-ринг серед учнів шкіл Дрогобича, Борислава та Дрогобицького району, приурочений сотій річниці з дня утворення ЗУНРу.

З усього Дрогобицького району з’їхалися школярі та вчителі історії. Захід розпочали заступник декана доцент Світлана Біла та декан факультету професор Леонід Тимошенко, які розповіли гостям про особливості навчання на історичному факультеті. Студенти-історики провели віртуальну екскурсію Дрогобичем (Лілія Гриник, гр. ІП-11М) та Трускавцем (Наталя Калька, гр. ІП-31Б). Про своє місто Борислав розповіла ведуча заходу, студентка групи ІП-41Б Лідія Мазурчак. Також школярі переглянули ролик про факультет.

Брейн-ринг проходив у два тури. Ведучими були студенти групи ІП-41Б Лідія Мазурчак та Назарій Юрчишин. У склад журі ввійшли студенти ІІІ курсу Наталя Калька, Тарас Драчевич, Оксана Яртим та Анна Пурій. У фінал потрапило 5 команд: збірна міста Дрогобич, команда ЗОШ №16 м. Дрогобич, команда ЗОШ №3 м. Борислав, а також команди Доброгостівської СЗШ І-ІІІ ст. ім. Івана Боберського та Опаківського НВК І-ІІІ ст.

Відповідно до підрахунків журі перемогу у брейн-ринзі здобула команда ЗОШ № 3 м. Борислав, збірна м. Дрогобич зайняла ІІ місце, а команда Опаківського НВК І-ІІІ ст. – ІІІ місце.

Переможці були нагороджені цінними та солодкими призами (спонсорами виступили письменник Михаїл Гранд та партія «САМОПОМІЧ»).

Лідія МАЗУРЧАК,
студентка історичного факультету (гр. ІП-41Б)