Меню

«

»

День охорони праці

За ініціативою Міжнародної організації праці (МОП) для привернення уваги світової спільноти до питань охорони праці та смертності працівників на робочому місці щорічно, починаючи з 2002 року, понад 100 країн світу, в тому числі й Україна, 28 квітня відзначають Всесвітній день охорони праці. З цієї нагоди проводяться заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці.

Гасло Всесвітнього дня охорони праці у 2018 році, за рекомендацією Міжнародної організації праці, – «Захищене і здорове покоління». Це гасло збігається із завданнями і метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

В інтересах молодого покоління працівників потрібен підхід до викорінення дитячої праці та популяризації культури безпеки і гігієни праці. За даними Міжнародної організації праці, у світі 541 мільйон молодих працівників віком 15 – 24 років, зокрема 37 мільйонів дітей працює у шкідливих умовах. А це понад 15% робочої сили. Рівень травматизму серед молоді  на роботі на 40% вищий, ніж серед працівників, які старші 24 років. В Україні працює майже кожен третій віком від 15 до 24 років, що становить понад 1 мільйон наших громадян.

Реформи освіти та охорони здоров’я, розв’язання економічних проблем мають забезпечити гідні умови праці для молодих працівників. Наше завдання – зберегти молоде покоління як безцінний потенціал для майбутнього становлення ефективної і сильної держави. Особливу роль у цьому процесі відведено школам і закладам вищої освіти, адже саме тут із дітьми і молоддю мають проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу та навчання, які спрямовані на формування культури охорони праці майбутніх працівників.

В Україні інтереси молодих працівників до 18 років достатньою мірою захищені нормами законодавства (не дозволено прийом на роботу осіб до 16 років, установлено скорочений робочий тиждень, заборонено працювати вночі та в позаурочний час тощо). Але відповідного захисту потребує і молодь до 24 років, яка ще не має належних навичок та достатнього досвіду, не досягла фізичної і психологічної зрілості. У середовищі молодих працівників виробничі ризики значно вищі через особливості їхнього способу життя. Стреси, пов’язані із зовнішніми чинниками, також можуть призводити до виникнення небезпечних ситуацій на роботі. Недобросовісні роботодавці намагаються приховувати дитячу працю, адже це їх зобов’язує нести юридичну відповідальність за неповнолітніх.

Причинами залучення дітей до роботи є низькі вимоги до якості робочої сили, значні потреби у використанні ручної праці, необізнаність дітей зі своїми правами (оплата праці, відпочинок тощо). Молоді працівники зазвичай не повідомляють про випадки порушення щодо них законодавства про працю та охорону праці, оскільки не бачать альтернативи і тому зацікавлені у збереженні своїх робочих місць. Доволі часто приймають не досить обдумані рішення, пов’язані з ризиками, та не усвідомлюють, що їхня необачність на роботі може спричинити небезпеку не тільки для їхнього життя, але й для життя і здоров’я тих, хто їх оточує.

Отже, потрібно діяти на випередження – за активної участі представників профспілок і громадськості проводити серед молоді та роботодавців інформаційно-консультативну і навчальну роботу щодо підвищення правової обізнаності.

Тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна забезпечити організацію належних умов праці молодих працівників, що сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи.

Пам’ятаймо завжди, що дотримання законодавства у сфері охорони праці та безпеки стане запорукою збереження найціннішого – людського життя, а це дасть змогу дітям рости у повноцінних сім’ях і бути щасливими!

 Служба охорони праці