Меню

«

»

Центр післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки долучився до відзначення Дня психологічного здоров’я

У рамках двосторонньої угоди про співпрацю між Центром післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка та Дрогобицьким міськрайонним центром зайнятості й з нагоди Дня психологічного здоров’я 10 жовтня 2019 року доцент Марія Попіль провела психологічний тренінг для працівників центру зайнятості.

Мета тренінгу – підготовка працівників центру зайнятості до роботи з людьми, що зазнали психологічних травм, оскільки спеціалісти служби працюють із соціально вразливими категоріями населення, як-от: учасники АТО, особи з інвалідністю й інші категорії населення. Для осіб названих категорій стрес та посттравматичний синдром (ПТСР) – це реальна, невигадана проблема, яка може суттєво інвалідизувати людину.

Під час заходу Марія Попіль схарактеризувала основні стадії стресу, види травм та їх наслідки, а також показала шляхи і способи їх подолання. У процесі тренінгу учасники виконували вправи, що орієнтовані на розвиток і демонстрацію психологічних якостей та навичок, самодіагностику у візуалізації, колесо життєвого балансу й інші.

Тренінг допоміг учасникам сформувати навички й уміння в побудові продуктивних, психологічних і соціальних міжособистісних відносин, навчив аналізувати соціально-психологічні ситуації та краще розуміти себе й інших під час спілкування.