Меню

«

»

Андрій Содомора – гість філологічного факультету

22 березня 2017 р. в ауд. 32 головного корпусу університету відбулася зустріч із письменником, перекладачем, літературознавцем, професором Львівського національного університету імені Івана Франка Андрієм Содоморою, організатором якої виступила кафедра світової літератури та славістики.
Модератори заходу доцент Василь Зварич та письменник, літературознавець Василь Габор у формі діалогу з письменником створили неймовірне свято Слова. Андрій Содомора привідкрив таємниці перекладу творів давньогрецьких та давньоримських письменників. Гість презентував свої нові книги «Афористичні етюди» та «Грецька епіграма», відповів на запитання учасників зустрічі, а також поділився творчими планами на майбутнє.
У своєму слові про Андрія Содомору професор Михайло Шалата відзначив не тільки його дивовижне відчуття Слова, але й титанічну працьовитість як поета, перекладача. Декан філологічного факультету професор Ярослав Яремко щиро подякував гостеві за подаровану усім «насолоду від тексту», побажав здійснення творчих задумів і висловив сподівання, що такі зустрічі з письменником стануть традиційними.