Меню

«

»

3 квітня з нагоди Всесвітнього дня здоров’я студенти інституту фізичної культури і здоров’я провели акцію «Ми – за здоров’я і здоровий спосіб життя»

В інституті фізичної культури і здоров’я вже стало доброю традицією зустрічати й проводити Всесвітній день здоров’я. Цьогоріч кафедра здоров’я людини та фізичної реабілітації стала організатором ряду активних заходів, приурочених цьому Дню.

Розпочався захід із наймасштабнішої зарядки-руханки на Театральній площі міста. Більше ста учасників приєдналися до так званої «руханки», яка зігріла всіх у холодний квітневий день. Це були викладачі інституту фізичної культури і здоров’я, студенти, учні загальноосвітніх шкіл та всі ті, кому є близький девіз «Рух – це життя». Руханку проводили студенти: Віра Коваль (ЗЛ-43), Давид Новза-Федюк (ФР-33), Ярослав Проць (ФТЕ-12), Світлана Сенюх (ФК-21).

Продовженням спортивного заходу стала акція «Виміряй артеріальний тиск», яку проводили студенти групи ФР-33. Не лише студенти та викладачі, а й мешканці міста охоче вимірювали свій артеріальний тиск. За результатами проведеної акції в 14 людей був виявлений підвищений АТ.

Цього ж дня майбутні фізичні терапевти й ерготерапевти (студенти групи ФТЕ-23) провели цікаву та корисну акцію: «Віддай цигарку – візьми цукерку». Мешканцям міста пропонували позбутися пагубної звички «паління», помінявши цигарку на солодку цукерку. Залучали до цієї акції гаслами: «Краще з’їсти смачну цукерку, ніж викурити цигарку!», «Ми – за здоровий спосіб життя!», «Цигарка – ворог!»,  «Молодь обирає здоров’я!». Дрогобичани з посмішкою вітали студентів і без проблем міняли цигарку на цукерку.

Таким чином студентство педуніверситету показало свою причетність до міжнародних акцій і готовність підтримувати їх.

Довідкова інформація. Всесвітній день здоров’я відзначається щорічно 7 квітня, починаючи з 1950 року. У цей день в 1948 році вступив в силу Статут Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Міжнародний день здоров’я спрямований на звернення громадської уваги до проблем і питань, які пов’язані зі збереженням здоров’я населення.