Меню

«

»

Олiмпiйський урок

21, 26, 27, 28 вересня у містах Старий Самбір, Дрогобич, Борислав, Трускавець відбувся Олімпійський урок в рамках однойменного проекту який реалізовують спільно  Національний Олімпійський Комітет України, Львівське відділення НОК України і Міжнародний Центр «Європейська інтеграція України».

Найбільш масовим цей захід  став у місті Дрогобич. Учні 6-7 класів 12 шкіл Дрогобича зібрались на майдані Шевченка. До них у гості завітали: Дмитро Мицак – (гірськолижний спорт) Учасник І Зимових юнацьких Олімпійських ігор 2012 в Інсбруку та Зимових Олімпійських ігор 2014 в Сочі, член комісії атлетів НОК України. Анна-Марія Данча – (сноубординг) учасник Зимових Олімпійських ігор 2010, 2014, 2018 (Ванкувер, Сочі, Пхьончанг). Анастасія Горлова – (веслування на байдарках) чемпонка Європи 2017року.

Під час олімпійського уроку діти взяли участь у розминці #DoLikeOlympians, спортивній естафеті та вікторині. Уже традиційно для школярів відбулися майстер-класи з гірськолижного спорту, кіокушинкай карате, велоспорту та баскетболу.

Ці дві години, які учні шкіл Дрогобича, Старого Самбора, Борислава, та Трускавця під керівництвом студентів волонтерів навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров`я ДДПУ імені Івана Франка та аніматорів Школи християнського аніматора УГКЦ (м.Дрогобич керівник Віра Парфьонова) провели з олімпійцями, насправді запам’ятаються їм на все життя адже заходи були насправді олімпійськими та запам’ятались дітям і всім присутнім неповторними емоціями, можливістю спілкування зі спортсменами, котрі прославляють Україну в царині спорту, а також можливістю повірити в себе, свій потенціал і в свої сили.

Підсумком заходів стало вручення пам’ятних сертифікатів, призів і відзнак від відділення НОК України у Львівській області. Організатори проекту ще раз дякують всім учасникам і партнерам проекту.