Меню

«

»

Відійшла у вічність багатолітня викладачка інституту іноземних мов

Колектив інституту іноземних мов щиро сумує з приводу смерті Олесі Олександрівни ВАЛЬДМАН (1922 – 2020), котра відійшла у вічність 6 березня 2020 року у рідному місті Київ.

Олеся Олександрівна стояла біля витоків вивчення іноземних мов у нашій Alma mater. Після закінчення Київського державного університету ім. Т.Г. Шевченка (1949 р.) та аспірантури при Київському державному педагогічному інституті ім. Горького (1952 р.) вона почала свою педагогічну кар’єру у Дрогобицькому педагогічному інституті на посаді завідувача щойно створеної кафедри іноземних мов. Кафедра забезпечувала викладання англійської, німецької та французької мов на неспеціальних факультетах.

Після реорганізації у 1963 р. Олеся Олександрівна очолила кафедру англійської мови, яка стала структурним підрозділом новоствореного факультету іноземних мов. Уміло поєднуючи адміністративну діяльність із науковими дослідженнями у царині англістики, захистила дисертацію на тему «Розвиток значень родового відмінка в англійській мові», здобувши у 1964 р. науковий ступінь кандидата філологічних наук, а у 1967 р. – вчене звання доцента.

Пропрацювавши загалом 33 роки у Дрогобицькому державному педагогічному інституті ім. Івана Франка (до 1985 р.), Олеся Олександрівна явила себе як умілий керівник, фахівець широкої лінгвістичної ерудиції, Людина і Вчитель. Добрий спомин про Олесю Олександрівну назавжди залишиться в серцях тих, хто її знав і поважав, жив та працював поруч із нею.

Світла й вічна пам’ять!