Громадська волонтерська організація “Акція покути заради миру” займається міжнародними проектами. Зараз організація шукає волонтерів на річні проекти в громадських організаціях Польщі, Британії та Німеччини для активної молоді.
Більше інформації за посиланням:
https://goo.gl/sS95vT
Проекти фінансуються Єврокомісією в межах програми “Еразмус +”.

Набір волонтерів на 2018-2019 роки відкрито!
Коротка інформація:

Коли: з 01.09. 2018 по 31.08. 2019;
Де: в громадських організаціях, музеях та освітніх центрах Польщі та Німеччини;
Хто може взяти участь: молоді люди віком від 18 до 30 років;
Термін подачі документів: до 15. 01. 2018.
Перейдіть до заповнення анкети

Опис волонтерських проектів.
Річні волонтерські проекти мають різну тематику  – соціальну, історичну, культурно-освітню. Протягом року волонтери будуть працювати в обраному проекті в одній з організацій Польщі:
– у Гданську «Музей Штутгоф»: робота в архіві, допомога в педагогічному відділі, відвідування літніх людей;
– у Кракові освітній центр «Радісна новина 2000»: допомога в проведенні занять та тренінгів для учнів і молоді, робота в офісі, відвідування літніх людей;
– у Кракові «Мальтійський центр допомоги дітям з обмеженими можливостями та їх родинам»: робота з дітьми з аутизмом і ДЦП під час музикотерапії та в басейні;
– в Освенцимі «Єврейський центр»: проведення тренінгів та екскурсій, зокрема англійською, допомога в офісі;
– в Освенцимі «Міжнародний дім зустрічей для молоді»: офісна робота, робота над перекладами, опіка екскурсійних груп, участь в освітніх тренінгах.
– у Любліні «Брама Гродська – Театр NN»: допомога в офісі, робота над перекладами, участь у тренінгах та різних культурно-освітніх заходах;
– у Варшаві «Єврейська община»: допомога в дитячому садку, робота з літніми людьми;
– у Лодзі «Максимільян Кольбе верк»: відвідування літніх людей, допомога по господарству, розвезення з монастиря по домівкам для них обідів.

У Німеччині більшість проектів пов’язані з роботою в архівах музеїв, а також офісна робота та відвідування літніх людей. Проекти в Німеччині:
– у Берліні – офісна робота, допомога в проведенні різноманітних соціальних заходів, відвідування літніх людей з єврейської общини;
– у Дахау – робота в меморіальному центрі, допомога в проведенні освітніх заходів для молоді;
– у Гамбурзі – допомога в архіві меморіального комплексу, участь в семінарах та молодіжних таборах, відвідування літніх людей;
– в Оснабрюку – робота в архіві в меморіальному центрі та участь в усіх заходах центру, інформаційний супровід відвідувачів музею;
– у Веймарі – допомога в архіві музею, проведення екскурсій по виставі, участь у молодіжних програмах музейного комплексу.

Проекти у Польщі передбачають, що волонтери з України будуть разом працювати, або жити з волонтерами з Німеччини. На початку волонтерського року відбудеться підготовчий семінар. Наступні семінари протягом року дадуть змогу учасникам представити свої успіхи в проектах та обговорити подальшу діяльність з координатором.

Фінансове забезпечення учасників.
Учасники отримають: квитки на дорогу до міста, де буде відбуватися проект та назад по його завершенню; безкоштовну річну візу; страховку; житло; безкоштовний проїзд по місту; гроші на харчування та кишенькові, які отримуватимуть учасники щомісяця у розмірі від 800 злотих в Польщі та 350 євро в Німеччині; оплачувану відпустку; у Польщі – мовні курси.

Вимоги до кандидатів.
Молоді люди віком від 18 до 30 років. Кандидати мають бути мобільними та з високим рівнем мотивації. Важливим є досвід громадської діяльності та знання іноземних мов.

Умови відбору.
Для участі у польських проектах необхідно підготувати англійською мовою, а для участі в німецьких – німецькою мовою наступні документи:
– анкета;
– резюме;
– мотиваційний лист;
– автобіографія;
– фото 3,5*4,5.
Відібраним кандидатам буде запропоновано пройти співбесіду, на підставі якої будуть остаточно відібрані кандидати до кожного конкретного проекту.

Термін подачі документів.
Для участі у проекті необхідно заповнити анкету та подати увесь список документів до 15 січня 2018 року.
У разі виникнення питань просимо звертатися за мейлом ngo_akcija_myru@ukr.net, або за телефоном 095 630 50 14, чи 068 35 99 013.

By vmp