banner-high1
22 вересня 2020 р. на кафедрі фізичної терапії, ерготерапії Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбулася перша робоча зустріч команди проєкту Erasmus+ KA2 “UKROTHE: Developing an Occupatioal Therapy study programme in Ukraine (609589-EPP-1-2019-1-BE-EPPKA2-CBHE-JP)” з учасниками Learning net (навчальної мережі).
Навчальна мережа була створена на підготовчому етапі реалізації проекту. Метою навчальної мережі в рамках роботи над проєктом є об’єднати і залучити до співпраці спільноту, яка зацікавлена у розробці нової якісної освітньої програми для підготовки ерготерапевтів в Україні, і яка готова для цього ділитися своїми знаннями і досвідом. Ключем до досягнення мети Learning net є різноманітність її учасників. Саме тому до участі Learning net ми запросили представників влади, лікувальних установ, громадських організацій, навчальних закладів.
У зустрічі взяли участь викладачі інститут фізичної культури і здоров’я Ірина Турчик, Наталя Закаляк, Ніна Грибок, Юрій Рогаля, Роман Чопик, Марія Кузан, Оксана Фігура та члени створеної Learning net: – Ігор Андрейко – завідувач відділення відновного лікування КНП «Дрогобицька міська лікарня №1»; Ірина Шустова – директор Інклюзивно-ресурсного центру м. Дрогобич; Леся Пашко – начальник відділу молодіжної політики, сім`ї та спорту Дрогобицької міської ради; Андрій Живчин – реабілітолог-масажист у медичному центрі «Консиліум», м. Дрогобич; Ігор Явір – студент-магістрант Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка; Іван Райхель – вчитель-реабілітолог в Інклюзивно-ресурсному центрі, м. Борислав; Анна Гутей – ерготерапевт у Центрі відновного лікування «Модричі», м. Трускавець; Василь Клепач – реабілітолог – масажист в санаторії Карпати, м. Трускавець; Анатолій Смолень – адміністратор Благодійного фонду «Карітас SDD», м. Дрогобич.
Ірина Турчик розповіла учасникам навчальної мережі про мету проєкту Erasmus+ KA2 “UKROTHE», яка полягає в розробці освітньої програми з ерготерапії за грантової підтримки Європейської комісії, про шляхи її досягнення і окреслила роль і основну діяльність Learning net в реалізації проекту, зазначивши, що члени навчальної мережі мають виступати експертами зі змісту нової освітньої програми, ділитися досвідом, ідеями, баченням проблеми.
Наталя Закаляк ознайомила учасників зустрічі з результатами першого етапу реалізації проекту Erasmus+ KA2 “UKROTHE», звернувши увагу присутніх на важливість максимально можливого поширення інформації про проект учасниками Learning net і тим самим підвищення обізнаності громадськості щодо ерготерапії в Україні, підвищення інтересу до вступу на нову навчальну програму.
Учасниками Learning net активно дискутувалося питання підготовки майбутніх ерготерапевтів, вони висловлювали свої думки щодо необхідності створення нової програми.
Позаяк більшість членів Learning net брали участь в опитуваннях і анкетуваннях, які проводили Ірина Турчик, Наталя Закаляк і Ніна Грибок з метою оцінки потреби розробки нової освітньо-професійної програми з ерготерапії в Україні, то всім цікавими є результати аналізу цих інтерв’ю. Вирішили, що темою наступної зустрічі команди проєкту з учасниками навчальної мережі в грудні 2020р. буде обговорення результатів інтерв’ю зі стейкхолдерами і анкетування студентів, які підготували європейські партнери проекту, зокрема Charlotte Pylyser. Усі присутні члени навчальної мережі висловили бажання і готовність взяти участь у наступній зустрічі.
Скориставшись можливістю очної зустрічі зі стейкхолдерами, на обговорення також була представлена освітньо-професійна програма «Фізична терапія» для підготовки магістрів спеціальності 227 «Фізична терапія, ерготерапія». Наталя Закаляк ознайомила присутність з умовами вступу на освітню програму, її особливостями, загальними і професійними компетентностями та результатами навчання. Присутні студенти-магістри, випускники і працедавці висловлювали свої думки щодо запропонованих програмою навчальних дисциплін, які мають забезпечувати необхідні знання, практичні уміння і навички, і одностайно пропонували збільшити тривалість практичної підготовки на базах практики під керівництвом фахівців у сфері фізичної терапії.
Заступник директора інституту фізичної культури і здоров’я доцент Роман Чопик подякував учасникам навчальної мережі за активну участь в реалізації проєкту, підкресливши, що нам дуже корисний досвід працедавців, їх підтримка та поради.
LN1a LN1b

By vmp