Клінічна практика студентів у реабілітаційному центрі “Модричі”

З 18 листопада триває клінічна практика студентів ІV курсу спеціальності «Фізична реабілітація» та ІІ курсу (на основі ОКР «Молодший спеціаліст») спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» на базі Центру відновного лікування «Модричі» – центрі європейського рівня для людей з обмеженими фізичними можливостями, де поєднані високий професіоналізм, сучасні технології, де кожен пацієнт відчуває до себе небайдуже і турботливе ставлення.

Студент Володимир Марущак з пацієнткою

У Центрі проходять реабілітацію пацієнти із складними травмами і захворюваннями та їх наслідками (хребетно-спинномозкова (спінальна) травма, черепно-мозкова травма (ЧМТ), гостре порушення мозкового кровообігу (інсульт), міжхребцеві грижі, відлежини). Команда кваліфікованих фахівців надає пацієнтам повний спектр реабілітаційних та санаторно-курортних послуг, включаючи навчання соціально-побутовим навичкам, рекреацію та спорт з метою покращення якості життя та повної інтеграції у суспільство.
Студенти мають змогу навчатись у найкращих українських фахівців фізичної та реабілітаційної медицини, котрі пройшли стажування у Європі та володіють сучасним світовим підходом у лікуванні наслідків інсульту, ЧМТ, травм хребта, відлежин, ендопротезування.

Студентка Лілія Малик проводить заняття з ерготерапії

Студенти освоюють принципи роботи та взаємодії міждисциплінарної команди, долучаючись до реабілітації на практиці, знайомлячись з особливостями роботи фізичних терапевтів та ерготерапевтів. Важливим для студентів є освоєння правил переміщень пацієнтів, навичок їзди на візку, навичок з догляду за пацієнтом.
Також студенти на практиці мають змогу працювати з сучасним реабілітаційним обладнанням з фізичної терапії та ерготерапії в залах для кінезотерапії, ерготерапії, в басейні (підйомник «Гульдман» для переміщення пацієнтів з різними ступенями порушення рухової діяльності під час проведення занять з гідрокінезотерапії).
Досвідчені фахівці Центру навчають студентів як проводити реабілітаційне обстеження, обираючи адекватні методи, які прийняті у фізичній терапії та ерготерапії, відповідно до стану пацієнта, враховуючи патологічні розлади органів та систем організму. Майбутні фізичні терапевти та ерготерапевти беруть участь у складанні індивідуальних програм реабілітації з урахуванням результатів клінічних тестувань і потреб клієнтів.

Зліва на право студенти Павло Гемза, Володимир Марущак, Марія Ключник

Досвід, який набувають студенти під час проходження клінічної практики, дасть змогу застосовувати набуті знання і вміння у майбутньому при виконанні професійних обов’язків у закладах реабілітаційного спрямування.

Під час освоєння правил переміщення пацієнтів на візку