Вивчаємо реабілітацію на практиці у Західному реабілітаційно-спортивному центрі НКСІУ

З 18 листопада студенти IV курсу навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я, спеціальності «Фізична реабілітація» Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка проходять практику в «Західному реабілітаційно-спортивному центрі» Національного комітету спорту інвалідів України в с. Яворів Турківського району Львівської області, – сучасному унікальному Центрі, який відповідає всім міжнародним стандартам підготовки і реабілітації спортсменів з особливими потребами.
Центр спеціалізується на відновленні функціональних можливостей різних категорій людей з інвалідністю, а також підготовці спортсменів-інвалідів збірних команд України до різноманітних змагань, зокрема до міжнародних Паралімпійських ігор. Тут також проходять реабілітацію бійці і ветерани АТО.
У центрі працюють досвідчені фахівці з міжнародним досвідом. Наші студенти мають змогу працювати в команді з досвідченими кваліфікованими фахівцями: фізичними терапевтами, ерготерапевтами, рекреаційними терапевтами, лікарями, психологами.

Дужий Дмитро з пацієнтами
Явір Ігор – внизу у центрі

Протягом табору студенти працюють з групами пацієнтів із різними нозологіями, зокрема:
• особами з повним чи частковим ураженням однієї з сенсорних систем (переважно слуху і зору);
• після перенесеної черепно-мозкової травми;
• спинномозкової травми (ділянок L2-S2), внаслідок чого розвинулися параплегії та парези різних ступенів;
• з неврологічними запаленнями;
• захворюваннями внутрішніх органів;
• порушеннями опорно-рухового апарату;
• хворобою Бехтєрєва;
• синдромом Прадера Віллі.

Заняття з пацієнтами проводяться як в груповій, так і в індивідуальній формі (за бажанням пацієнтам).
Студенти беруть участь у складанні індивідуальних програми втручань з урахуванням результатів клінічних тестувань. Програму реабілітації для кожного учасника складають індивідуально, вона будується згідно його запиту.
Під час проходження практики досвідчені фахівці Центру проводять тренінги для наших студентів, навчають методам діагностики як в фізичній терапії, так і в ерготерапії, що, безперечно, сприятиме їх професійному становленню.

Студенти Явір Ігор та Дужий Дмитро
Явір Ігор – справа