Екскурсія студентів у Центр відновного лікування «Модричі»

23 вересня студенти першого курсу групи ФТЕ-12Б навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я з куратором, викладачем кафедри фізичної терапії, ерготерапії, Фігурою О.А. відвідали Центр відновного лікування «Модричі», що розташований у м. Трускавець.
Фахівці з фізичної терапії та ерготерапії Центру ознайомили студентів з інфраструктурою центру, з сучасним реабілітаційним обладнанням, залом ерготерапії, відділенням інтенсивної терапії, лікувально-діагностичним відділенням, майданчиком фізкультурно-спортивної та рекреаційної реабілітації.
Під час екскурсії студенти мали змогу спостерігати за процесом проведення фізіотерапевтичних та ерготерапевтичних втручань, які проводили спеціалісти Центру, що ще недавно теж сиділи на студентських лавах, здобуваючи освіту реабілітолога, а сьогодні вже надають спеціалізовану реабілітаційну допомогу в реабілітаційному центрі (Кузів Христина, Ріжко Михайло). В центрі проходять реабілітацію пацієнти після черепно-мозкових травм, спінальних травм, політравм, після перенесеного інсульту. Майбутні фізичні терапевти і ерготерапевти спостерігали за гідрокінезитерапією, де використовується підйомник «Гульдман» для переміщення пацієнтів з різними ступенями порушення рухової діяльності.
Студенти також побачили як відбувається процес проходження практики студентами-магістрами спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія» ( Гутей Анна, Петрик Євген, Оловець Ольга, Одєгов Віктор).