Магістрант Орест Дуцяк – арбітр Чемпіонату Європи…

З 15 по 23 липня 2019 року у португальському місті Брага проходитиме Чемпіонат Європи з футзалу серед закладів вищої освіти, в якому прийматимуть участь і команди з України. Разом із тим нашу країну також представлятимуть і троє рефері, серед яких магістр нашого інституту Орест Дуцяк.
За інформацією футзального порталу 5×5.org.ua та сайту futsalua.org Орест є: «…представником молодого покоління українських футзальних арбітрів та незважаючи на свою молодість має досвід обслуговування поєдинків української Екстра-ліги та Кубку України і входить до когорти найперспективніших арбітрів у вітчизняному футзалі…».
Орест Дуцяк навчається на 2-му курсі магістратури за спеціальністю 014 Середня освіта (Фізична культура) і вдосконалює свою майстерність під керівництвом доцента кафедри спортивних дисциплін і туризму Романа Проця.
Зазначимо, що Орест Дуцяк вступив до Школи арбітрів ФМФД у вересні 2010 року, у 2014 та 2015 роках провів Фінальні матчі Аматорської футзальної ліги України, у 2016 році – обслуговував ігри Першої ліги та Кубку України, а з вересня 2017 року включений Асоціацією футзалу України до складу групи арбітрів, які регулярно проводять матчі серед команд «Екстра-ліги». У вересні 2018 року успішно пройшов Міжнародні курси арбітрів, які проходили у Львові та отримав сертифікат FIFA, у грудні 2018 року призначений до складу бригади арбітрів, яка в рамках підготовки до Євро-2019 серед жіночих команд провела два міжнародних товариських поєдинки між збірними України та Словаччини, а 27 грудня 2018 року став арбітром знакової і водночас історичної події для українського футзалу – першого «МАТЧУ ЗІРОК» Екстра-ліги України, що відбувся у Львові. У березні 2019 року працював у складі бригади арбітрів, яка провела Фінал Кубку України в Івано-Франківську, а у квітні ц.р. – Фінал Кубку Регіонів Аматорської футзальної ліги України в Ужгороді.
Колектив інституту бажає Орестові вдалих виступів і приємних вражень на європейському форумі у Португалії! Переконані, що набутий міжнародний досвід сприятиме новим звершенням та досягненням.