Підтримай людей з синдромом Дауна

21 березня студенти інституту фізичної культури і здоров’я, майбутні фізичні терапевти й ерготерапевти Я. Проць, А. Дудок, І. Строцька долучилися до міжнародного флешмобу «Кольорові шкарпетки» та висловили підтримку людям із синдромом Дауна, який проходив у Дрогобицькому добровільному товаристві захисту дітей-інвалідів “Надія”.
Мета акції – привернути увагу до інакшості, однак не меншовартості людей із синдромом Дауна.
У Всесвітній день людей із синдромом Дауна весь світ приєднується до акції — флешмобу «Lots of socks». Усі бажаючі, щоб показати свою підтримку людям із синдромом Дауна, надягають дивним чи кумедним чином шкарпетку — у такий спосіб, щоб це могло спричинити подив людей на вулиці. Адже це саме та реакція, яку відчувають на собі щодня люди із синдромом Дауна, спілкуючись із оточуючими або просто виходячи на вулиці міста.



Студенти, одягнувши різнобарвні яскраві шкарпетки, провели рухливі ігри «Гарячий пиріжок», «Коло дружби», «Обійми». Після ігор дітей частували солодощами.
Теплі обійми, дружба і любов в цей день об’єднали здавалось би дуже різних людей, але насправді дуже однакових. Однаково добрих, щирих, надійних і з великим серцем.
В Україні щороку народжуються 420 сонячних дітей.
Лише за умови проведення подібних акцій такі діти перестануть бути незвичайним явищем і стануть повноцінними членами нашого суспільства.