Орест Дуцяк – арбітр Матчу Зірок

Насиченим на події та щедрим на здобутки видався грудень 2018 року для магістранта навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров`я Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, арбітра Екстра-ліги України з футзалу Ореста Дуцяка.
Спочатку він потрапив до складу бригади арбітрів, яка провела в рамках підготовки до Євро-2019 з футзалу серед жіночих команд два міжнародних товариських поєдинки між збірними України та Словаччини. Матчі відбулися 7-8 грудня у місті Ужгород у сучасному спорткомплексі «Zinedine». Українки двічі перемогли 3:0 та 8:1. Принагідно зазначимо, що до складу бригади арбітрів, окрім Ореста входили Олена Хомич з Луцька та випускник факультету фізичного виховання нашого університету Олег Дуцяк…
А вже 10 грудня в Києві, в складі збірної команди Львівщини Орест Дуцяк став переможцем 24-го традиційного турніру з міні-футболу, присвяченого пам’яті найпершого вітчизняного арбітра ФІФА Миколи Балакіна. В цьому турнірі взяло участь 12-ть колективів із різних куточків України, сформовані лише з числа рефері, які проводять матчі з футболу та футзалу на професіональному рівні. Збірна Львівської області втретє тріумфувала в історії цього турніру…
І на завершення року, Орест Дуцяк став учасником знакової і водночас історичної події для українського футзалу. 27 грудня 2018 року у львівському палаці спорту «Галичина» вперше відбувся «МАТЧ ЗІРОК» футзальної Екстра-ліги України. Бути арбітрами цього пам’ятного поєдинку, в якому змагалися так звані збірні «Півдня» та «Півночі» – укомплектовані зірковими гравцями, за яких проголосували вболівальники на сайті Асоціації футзалу України, було довірено львів’янину Богдану Кіндію та дрогобичанину Оресту Дуцяку.
Зазначимо, що Орест Дуцяк навчається у групі ФК-11М і вдосконалює свою майстерність під керівництвом арбітра національної категорії з футзалу, доцента кафедри спортивних дисциплін і туризму, кандидата педагогічних наук Романа Проця. Тож побажаємо їм нових досягнень у прийдешньому 2019 році!