Доцент Роман Проць отримав Сертифікат FIFA

5 – 8 вересня 2018 року в м. Львів у Конференц-Холі готелю «Соната» та Палаці спорту «Галичина» відбувся Міжнародний навчально-методичний семінар FIFA для провідних футзальних фахівців, у роботі якого взяв участь і представник нашого університету голова комісії з питань підготовки інструкторів Комітету арбітражу Асоціації футзалу України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри спортивних дисциплін і туризму Роман Проць.

Насичена програма чотириденного семінару передбачала ряд презентацій і практичних занять про найсучасніші тенденції розвитку футзалу в світі, вдосконалення навиків елітних українських рефері та обсерверів. Інструктор FIFA Перрі Ґаутієр (Бельгія) кожний день роботи завершував відповідним тестуванням учасників семінару. Спочатку він проаналізував теоретичні знання, наступним був тест FIFA з фізичної підготовленості, а згодом провів спеціальний відео тест, у якому в 20 різних кліпах необхідно було прийняти відповідні технічні і дисциплінарні рішення… В останній день учасникам семінару було запропоновано розділитися на чотири групи та змоделювати і презентувати проекти, які в майбутньому можуть бути застосовані для розвитку футзалу на загальнодержавному рівні.

За підсумками роботи та результатами тестування Перрі Ґаутієр відзначив кращих українських фахівців і вручив їм Сертифікати FIFA.

Маємо надію, що здобутий Сертифікат сприятиме подальшій професійній роботі доцента Романа Проця як в університеті, так і на громадській ниві, де він очолює навчально-методичний комітет Асоціації футзалу Львівщини та засновану ним школу підготовки молодих футзальних арбітрів.