Студенти-реабілітологи опановують сучасні реабілітаційні методики

Упродовж двох тижнів з 27 квітня 2018р. студенти навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я – майбутні фахівці з фізичної реабілітації, фізичні терапевти і ерготерапевти взяли участь у навчально-практичних семінарах-тренінгах з реабілітації дітей з інвалідністю, що відбувались на базі Дрогобицького добровільного товариства захисту дітей-інвалідів “Надія”.
Тренінги проводив провідний спеціаліст Реабілітаційного центру “ADELI Medical Center” (Словаччина) Роман Бас, у минулому випускник спеціальності «Фізична реабілітація» нашого університету.
Метою семінарів-тренінгів було ознайомлення і навчання студентів сучасних методик реабілітації дітей з обмеженими можливостями та інвалідністю.

Студентам демонструвалася методика динамічної рухової корекції дітей з ДЦП за допомогою рефлекторно-навантажувального пристрою (костюму) «Гравістат». Проводився майстер-клас із застосування Бломберг-терапії ритмічними рухами дітей з ДЦП, синдромом дефіциту уваги і гіперактивності, аутизмом, розладами навчання, порушеннями зору.
Активними учасниками тренінгів були студенти третього курсу Буцик Олександра, Турдай Аліна, Токмакова Вероніка, Коваль Віра, Верес Марта, студент другого курсу Дмитро Дужий та студентки університетського коледжу ВІВЕС (Бельгія) Інес Веррекас та Натані Джоус. За кожним студентом було закріплено по одному пацієнту, з якими вони проводили реабілітацію за методиками, опанованими під час тренінгових занять.