Навчально-пізнавальна екскурсія студентів інституту фізичної культури і здоров’я

8 травня студенти навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я група ФТЕ-13Б з куратором викладачем кафедри здоров`я людини та фізичної реабілітації Кузан М.М. та старшим викладачем кафедри теорії та методики фізичного виховання Лемешко О.С. відвідали Західний реабілітаційно-спортивний центр Національного комітету спорту інвалідів України, що розташований у с. Яворів, Турківського району.

Спеціалізацією Центру є фізкультурно-спортивна реабілітація та оздоровлення людей з інвалідністю. Важливою соціально значимою функцією Центру є забезпечення підготовки спортсменів з різною нозологією (порушення слуху, зору) та людей з інвалідністю до Паралімпійських та Дефлімпійських ігор, чемпіонатів Європи і світу, всеукраїнських змагань, чемпіонатів України і міжнародних турнірів, проведення навчально-тренувального процесу спортсменів з інвалідністю з паралімпійських та дефлімпійських зимових та літніх видів спорту, насамперед для людей з важкими ураженнями (повна відсутність зору, слуху, візочники, тощо), та проведення заходів щодо фізкультурно-спортивної реабілітації та оздоровлення людей з інвалідністю. Також в умовах сьогодення Центр ефективно проводить табори активної реабілітації воїнів АТО за програмою «Повернення до життя».
Директор центру Рода Наталія Петрівна розповіла про роботу з питань захисту громадянських, соціальних, економічних, культурних прав і законних інтересів людей з інвалідністю, створення умов для реалізації ними цих прав та інтересів у нашій країні.Головний реабілітолог центру п.Тетяна провела для студентів та викладачів екскурсію та змістовно розповіла про діяльність центру, також студенти мали змогу поспілкуватись з провідними фахівцями фізкультурно-спортивної реабілітації та оздоровлення людей з інвалідністю.
З керівництвом центу досягнуто попередньої домовленості щодо проходження практики та волонтерської діяльності студентів спеціальностей: «Фізична реабілітація», «Фізична терапія,ерготерапия».
По завершенню відвідин Центру студенти мали можливість спостерігати за тренувальним процесом національної параолімпійської збірної України з легкої атлетики.