Міжнародна співпраця: робоча зустріч в інституті фізичної культури і здоров’я

У п’ятницю 30 березня в навчально-науковому інституті фізичної культури і здоров’я Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка відбулася робоча зустріч керівництва університету та науково-педагогічного колективу інституту зі студентами університетського коледжу ВІВЕС (Бельгія) спеціальності «Ерготерапія» – Інес Веррекас та Натані Джоус.
Розпочалася зустріч з вітальних слів директора інституту професора Миколи Лук’янченка та проректора університету з науково-педагогічної роботи доцента Юрія Вовка.
Проректор університету доцент Юрій Вовк ознайомив бельгійських студентів зі структурою й основними напрямками діяльності університету і наголосив на важливості міжнародної співпраці.

Учасники робочої зустрічі (зліва направо: проф. М. Лукянченко, бельгійські студентки (Інес і Натані), доц. Ю. Вовк, студент І. Явір., доценти Н. Грибок, Н. Закаляк, О. Логвиненко).jpg
Учасники робочої зустрічі (зліва направо: проф. М. Лук’янченко, бельгійські студентки (Інес і Натані), доц. Ю. Вовк, студент І. Явір., доценти Н. Грибок, Н. Закаляк, О. Логвиненко)

Директор інституту професор Микола Лук’янченко схвально відгукнувся про спільний українсько-бельгійський проект «Wonderful Hands», який реалізується на базі благодійної організації «Карітас» в м. Дрогобич, учасниками якого власне й є студенти університетського коледжу ВІВЕС. Згідно з програмою проекту бельгійські студентки Інес Веррекас та Натані Джоус упродовж двох місяців працюватимуть з дітьми і молоддю з обмеженими можливостями (психічними і фізичними вадами) та їх батьками, які відвідують центр «Дивовижні долоні» в «Карітасі».
Під час робочої зустрічі обговорювались важливі питання щодо реалізації проекту «Wonderful Hands» та залучення до його виконання студентів спеціальності «Фізична терапія, ерготерапія». Це надасть змогу студентам ДДПУ майбутнім ерготерапевтам перейняти бельгійський досвід ерготерапевтичної роботи з молоддю з психічними і фізичними вадами та їх батьками.
На зустрічі підкреслено важливість обміну досвідом для студентів та викладачів інституту і наголошено про необхідність та важливість подальшої співпраці навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я та університетського коледжу ВІВЕС (Бельгія).