Дні реабілітації: підбиваємо підсумки

Упродовж тижня з 27 листопада до 1 грудня 2017р. студенти навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я – майбутні фахівці з фізичної реабілітації, фізичні терапевти і ерготерапевти – взяли участь у навчально-практичних семінарах-тренінгах по реабілітації дітей з інвалідністю, що відбувались на базі Дрогобицького добровільного товариства захисту дітей-інвалідів “Надія”. Тренінги проводились в рамках “Днів реабілітації”, організованих напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю кафедрою здоров’я людини та фізичної реабілітації навчально-наукового інституту фізичної культури і здоров’я.
Метою тренінгу було ознайомлення студентів із сучасними методиками реабілітації дітей, хворих на ДЦП. Тренер – сертифікований реабілітолог відділення дитячої неврології Київської обласної лікарні Анна Булкіна демонструвала студентам методику динамічної рухової корекції дітей з ДЦП за допомогою рефлекторного-навантажувального пристрою (костюму) «Гравістат». Студенти взяли участь у майстер-класі із застосування Бломберг-терапії ритмічними рухами дітей з ДЦП, синдромом дефіциту уваги і гіперактивності, аутизмом, розладами навчання, порушеннями зору, а також засвоювали технології кінезотейпування в реабілітації дітей з ДЦП.
Активними учасниками тренінгів були студенти групи ЗЛ-33Б – Буцик Олександра, Турдай Аліна, Токмакова Вероніка, Коваль Віра, Верес Марта, котрі забезпечували супровід дітей в процесі проведення реабілітаційних процедур (озокеритотерапії, лікувальної фізкультури, кінезотейпування, масажу), а також самостійно проводили заняття з лікувальної фізкультури і сеанси масажу.