Новинки серії «Лауреати Нобелівської премії»

Новинки серії «Лауреати Нобелівської премії» від Видавництва Жупанського у нашій бібліотеці.
📕1905 Генрик Сенкевич «Хрестоносці». Удостоєний Нобелівської премії «за видатні здобутки у царині епосу»
📗1909 Сельма Лагерлеф «Сага про Єсту Берлінґа». Удостоєна Нобелівської премії «за високий ідеалізм, багатство фантазії, благородство і красу форми
📕1916 Вернер фон Гейденстам «Воїни Карла XII». Премія «На знак визнання його значення як представника нової епохи у світовій літературі»

📗1920 Кнут Гамсун «На зарослих стежках». Удостоєний Нобелівської премії «За монументальний твір «Плоди земні» про життя новезьких селян, що зберегли свою вікову прив’язаність до землі і вірність патріархальним традиціям»
📕1921 Анатоль Франс «Пінгвінський острів». Премія « За блискучі літературні дослідження, позначені витонченістю стилю, глибоко вистражданим гуманізмом та справді галльським темпераментом»
📗1925 Бернард Шоу «Вибрані твори». Удостоєний Нобелівської премії «За творчість, відзначену ідеалізмом і гуманізмом, за іскрометну сатиру, що часто поєднується з винятковою поетичною красою»
📘1927 Анрі Бергсон «Творча еволюція». Премія «На знак визнання його яскравих і життєствердних ідей, а також за ту виняткову майстерність, з якою ці ідеї було втілено»
📙1929 Томас Манн «Сповідь афериста Фелікса Круля». Отримав премію за його великий роман «Будденброки», який став класикою сучасної літератури й популярність котрого невпинно зростає.
📘1949 Вільям Фолкнер «Світло в серпні». Удостоєний Нобелівської премії «За його потужний художній внесок у сучасний американський роман»
📙1964 Жан-Поль Сартр «Шляхи свободи». Удостоєний Нобелівської премії «За його багату на ідеї й наповнену духом свободи творчість, що має надзвичайний вплив на наш час»
📘1969 Самюель Бекет «Молой». Удостоєний Нобелівської премії «за літературні твори, які в нових формах прози і драматургії сягають вершин у зображенні поневірянь сучасної людини»

📙1976 Сол Беллоу «Гендерсон, повелитель дощу». Удостоєний Нобелівської премії «За людське розуміння і тонкий аналіз сучасної культури, які поєднані у його творах»

📘1985 Клод Сімон «Дорога Фландрії. Зоосад». Премія «За поєднання образу поета-художника з поглибленим розумінням часу у зображенні людських умов»
📙2004 Ельфріде Єлінек «За дверима». Премія «за музичний потік голосів у романах і п’єсах, які з надзвичайним лінгвістичним запалом розкривають абсурдність соціальних кліше та їхньої поневолюючої сили
📘2008 Жан Марі Гюстав Ле Клезіо «Золотошукач», «Потоп». Автор нових напрямів, поетичних пригод, чуттєвих захоплень, дослідник людства поза межами правлячої цивілізації.