Семінар “Академічна доброчесність в університеті”

З прийняттям у 2017 році нового Закону України «Про освіту», а також «Положення про запобігання та виявлення академічного плагіату в наукових, навчально-методичних та кваліфікаційних роботах у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка» 2018 р. постало надзвичайно актуальне питання академічної доброчесності, яке стрімко увірвалось у наше життя, набуло законодавчої норми. Тому й не дивно, що у багатьох дослідників виникає низка запитань стосовно законотворчих морально-етичних засад у вищій школі.
    Саме цій темі було присвячено семінар «Академічна доброчесність в університеті», який проходив 10 квітня 2019 р. у читальному залі нашої бібліотеки. Доречно нагадати, що лише на базі бібліотеки Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка працюють ліцензійні програми для перевірки на академічну доброчесність.
   Учасники семінару, який фахово провела завідувач відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення бібліотеки Марія Зварич, мали нагоду ознайомитись з основними поняттями плагіату, його видами та типами, а також безпосередньо побачити роботу самих платформ, на базі яких здійснюються перевірки наукових робіт.

Презентація  на тему “Академічна доброчесність в університеті”