Меню

«

»

Полоністичний науково-інформаційний центр – міжнародний партнер наукової конференції «На пограниччях культур і народів» у Саноку

14 – 16 вересня 2017 року Полоністичний науково-інформаційний центр ім. Ігоря Менька учетверте виступив міжнародним партнером наукової інтердисциплінарної конференції «На пограниччях культур і народів», яка від 2013 року щороку відбувається у Державній вищій професійній школі ім. Яна Ґродка у Саноку (Польща). У рамках цього міжнародного наукового форуму впродовж останніх років своїми науковими поглядами та концепціями поділилися такі науковці нашого університету, як Світлана Щудло, Олена Квас, Марія Каралюс, Ірина Бермес, Олександра Німилович, Олена Галян, Ігор Галян, Павло Скотний, Віра Меньок.

Цьогоріч Дрогобицький державний педагогічний університет ім. Івана Франка на конференції у Саноку вже не вперше представили доценти Павло Скотний та Віра Меньок, виголосивши доповіді, пов’язані з проблемами економічної демографії в українському сьогоденні та дилемами ідентичності й багатокультурності на прикладі біографії, творчості й рецепції Бруно Шульца.

Серед учасників конференції були науковці з Польщі, України, Словаччини, Німеччини, Чехії. Упродовж трьох днів пленарних та секційних конференційних засідань було виголошено сімдесят наукових доповідей із різних галузей гуманітаристики, суспільних та економічних наук. Наукове насичення конференції урізноманітнювалося такими культурними заходами, як хоровий концерт у Саноцькому Замку; відвідини галереї відомого польського художника Здіслава Бексінського, життя та творчість якого пов’язані з Саноком; екскурсія в одному з найбільших у Європі Саноцькому музеї під відкритим небом.

Слова вдячності за відмінно організовану конференцію висловлюємо її організаторам – науковим працівникам Державної вищої професійної школи ім. Яна Ґродка у Саноку: Анні Худзік – ініціаторці й душі цього щорічного наукового заходу, Йоланті Карольчук, Пйотрові Фрончеку та Робертові Ліпельтові. Сподіваємося, що у наступні роки Полоністичний центр Дрогобицького університету надалі виступатиме міжнародним партнером Саноцької конференції «На пограниччях культур і народів», під час якої науковці Франкового вишу зможуть поділитися своїми науковими концепціями порозуміння, єднання та творення спільних вартостей у культурному просторі Пограниччя.

Полоністичний науково-інформаційний центр ім. Ігоря Менька

Наукова доповідь під час конференції доцента Павла Скотного

Наукова доповідь під час конференції доцента Віри Меньок

На подвір’ї Державної вищої професійної школи ім. Яна Ґродка у Саноку: Оксана Рибак, професор Даріуш Вояковський (Жешівський університет), Віра Меньок, Павло Скотний